Direktlänk till inlägg 3 maj 2008

Molnig lördagsmorgon

Av Karin - 3 maj 2008 08:57


Men inget regn ........ än så länge.

Kanske skulle passa på att knalla skogsrundan innan det börjar, för regn borde det bli med en sån massa med stora gråa moln som vi har här.


Igår kom PM och nummerlapparna till Larv-utställningen nästa helg.

39 stycken Lagotto var det anmälda.

Det ska bli roligt med utomhusutställning, det blir liksom en helt annan grej. Jag tror att hundarna oxo uppskattar det mer.


Idag blir det Lagottobad av Basta!! Jag orkade inte igår, var helt slut på em efter det att jag var klar i växthuset. Det är ju inte bara att bada, den stora biten är ju pälsvården. Det brukar bli nån timma på trimbordet ...........


Vi har beslutat att ta hundarna i bilen och åka till Sandvad och gå en del av Ringsbergsleden istället för vår uttjatade skog.


Nedan lite info om vad vi har inpå knutarna: 

Ringsbergsleden sträcker sig mellan Sandvad och Brevens Bruk, totalt 25 km lång. Från Sandvad till Kilsmo,  som kan vara ett etappmål, är det 9 km. Vintertid spåras leden för skidåkning. (Broschyr med ledbeskrivning finns).

I Sandvad finns tillgång till duschrum, natursköna omgivningar med kortare motionsspår, pulkabacke och fotbollsplan.

Leden passerar genom mycket viltrika områden, med bl a älg, dovhjort och rådjur. Här finns även skogsfågel som tjäder och  orre. Leden passerar även sjön Sottern, en fin fågelsjö, där man kan få se fiskgjuse och storlom.

Gör gärna en anhalt på leden vid Mörby Skans - fornborg utmed Ringsbergsleden. Borgen ligger på ett berg som sluttar mot norr. Murläggningen är delvis bevarad. Triangelpunkten visar högsta punkten inne i borgen som är belägen 102 m.ö.h Från östra vallen finns en ingång till skansen. Nedanför finns branta sluttningar, stup och stenvallar. Havet som en gång omgav borgen kallades Yoldiahavet. I början av 1900-talet användes Mörby skans som festplats. Leden passerar vidare genom naturreservatet.

Kulanbeståndet - ett område med gammal grov skog av urskogstyp. De äldsta och grövsta träden är tallar 260 år och granar 130 år.

Går vi vidare söder ut passerar vi Lekebo-mossen och Solbergabadet med grillplats, vattenpost och TC, jägmästarbostaden Solberga från 1600-talet.

Ringsberg - naturskönt bergsparti invid Sottern, Knipphammaren ­ belägen mellan sjöarna Sottern och Botaren. Sydväst om Brevens Bruk passerar du Hunnebergsfallet ­ Närkes högsta och mest sevärda vattenfall, särskilt imponerande under vårfloden.

Nästan framme vid Brevens Bruk kan vi svalka oss vid Röda Sandsbadet med fin sandstrand, (TC).

Motionsspår/skidspår med elbelysning finns i Sandvad och Kilsmo.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karin - 17 maj 2013 10:27

  1,5 timma kvar att jobba !! Tog just en kopp kaffe sedan jag städat av kontoret. Hua så lugnt det är ...... Det ringer inte ens !!! Well well snart susar jag ut härifrån, mot helgen. Lite lunch på stan först sedan ska vi, husse & jag, t...

Av Karin - 15 maj 2013 13:56

Jösses va längesen det var jag skrev något här !! Jaaa överhuvudtaget var in här ..... Tappade sugen i vintras och har nog inte hittat den riktigt än. Det har varit tufft och tungt .... på många sätt. ...

Av Karin - 19 december 2012 06:15

  Lite kallare igen efter mildvädret och det har kommit lite snö inatt. Mitten på veckan, bara tre jobbdagar kvar nu innan julledigheten. Det ska bli riktigt skönt ....... efter en omtumlande höst. Lite kvar att fixa inför jul, lite klappar o...

Av Karin - 16 december 2012 16:58

  Har hållit igång precis hela dagen !!! Började med en skogsprommis efter frukost. Mildväder och blötsnö är ingen hit men vad gör man...... slaskplask !! Gjorde en räd bland återvinningssoporna, shoppade lite grädde och var upp till kyrkogår...

Av Karin - 15 december 2012 19:15

  Hann precis svälja frukost och hänga i soffan lite innan barnbarnen kom. Sedan var det fullt ös hela dagen .... Grabbarna var ute i snön en bra stund, Malthe byggde en snögubbe till hälften. När husse drog igång snöslungan så var det den st...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards